VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN 7-POLIG OCH 13-POLIG ELSASTS?

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN 7-POLIG OCH 13-POLIG ELSASTS?
I Sverige har en 7-polig elsats länge varit standard och är så även idag. På de flesta släpkärror så sitter det fortfarande 7-poliga kontakter så du slipper att använda en adapter, från 13- till 7-poligt varje gång.

I en del andra länder så har 13-poliga kontakter börjat bli en ny standard vilket även gjort att många här hemma tror att man behöver en sådan.

Dock så fyller den 13-poliga kontakten sällan sitt syfte här i Sverige. Syftet med 13-poligt är egentligen att, förutom de vanliga lamporna, innehålla två strömmatare som levererar ström till husvagnens batteri, kylskåp och innerbelysning etc om du inte övernattar på en camping.
Vi rekommenderar alltså endast 13-poligt om du har en husvagn eller annan vagn som behöver 13 poler.

Vår rekommendation till dig som ska dra en vanlig släpvagn, hästtransport, båtkärra eller äldre husvagn blir alltså att välja en 7-polig elsats.

CANBUS-ANPASSAD ELSATS (MEDFÖLJER I GÖR GET SJÄLV-PAKETET)
Den medföljande canbus-anpassade elsatsen garanterar vi fungerar i din bil utan några problem. Anser vi att den inte kommer göra det så talar vi om det vid beställning.

Den canbus-anpassade elsatsen fungerar så att den ligger utanför bilens egna datasystem, kan således inte påverka detta överhuvudtaget och behöver heller inte lämnas in för programmering. Du kan även koppla in en funktion som avaktiverar parkeringssensorer på bilar som är utrustade med detta.

Hittar ni inte det ni letar efter? Använd vår sökfunktion eller kontakta oss direkt på 010 – 516 46 00 för att få hjälp direkt.